Hoe u de beste honing kiest

Honing

Hoe u de beste honing kiest

Honing wordt al duizenden jaren verzameld. Het is een smakelijk en veelzijdig ingrediënt dat kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en dranken.

Het is bewezen dat het verschillende gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen bevat, waaronder flavonoïden en fenolzuren. Het is ook een goede bron van mineralen, waaronder calcium, magnesium, fosfor en kalium.

De beste honingsoort is minimaal bewerkt, onverhit en vers. Rauwe honing bevat meer van de natuurlijke suikers en enzymen die in de ingewanden van bijen voorkomen, en bevat minder sporen van conserveringsmiddelen.

Daarentegen wordt de meeste honing voor massaconsumptie gefilterd en verwarmd tot hoge temperaturen voor gemakkelijkere filtratie, waardoor veel van de natuurlijke voedingsstoffen die in de ingewanden van bijen worden aangetroffen, worden verwijderd. Deze ingrediënten omvatten aminozuren, mineralen, vitamines en levende enzymen.

Als u zich zorgen maakt over de kwaliteit van uw honing, is het belangrijk om het etiket te lezen Natuurlijk Westland honig kopen. Het moet de locatie van de honing vermelden, evenals de zuiverheid ervan.

Zoek ook naar de term 'rauw', wat betekent dat het niet gepasteuriseerd of gefilterd is. Dit komt omdat rauwe honing een rijkere bron is van de pollen die bijen van bloemen verzamelen.

Een andere tip is om een donkere honing te kiezen, omdat deze meestal meer antioxidanten bevat.

Kristallisatie is een natuurlijk proces dat in de loop van de tijd plaatsvindt, afhankelijk van de verhouding tussen glucose en fructose in de honing. Hoe meer glucose, hoe sneller het kristalliseert.

Als u niet wilt dat uw honing hard wordt, bewaar hem dan op kamertemperatuur en bewaar hem uit de buurt van licht. Dit zal helpen om zijn vloeibare textuur te behouden.

Site bezoeken voor meer info: https://natuurlijk-westland.nl/